CESTA PLAVE RIBE OSVOJILA NAGRADU "SIMPLY THE BEST"

Mjesto događanja: 
Crikvenica

Ovih je dana Rivijera Crikvenica dobila vrijedno priznanje za turističku ponudu. Naime, projekt TZG Crikvenice "Cesta plave ribe – Tjedan plave ribe" osvojio je godišnju nagradu "Simply the best" u kategoriji tradicijsko-gastronomske manifestacije. Nagradu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turistički časopis "Way to Croatia", i to za kreativan  razvoj turističkih proizvoda te oblikovanje i unapređenje sadržaja turističke ponude tijekom 2014. godine.
Svečana dodjela ove tradicionalne nagrade za inventivnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice održana je u sklopu 16. poslovno-turističke burze "Put", koja se održala u Rapcu. Ovu vrijednu nagradu je u ime TZG Crikvenice 19. studenoga 2014. preuzela direktorica Marijana Biondić.
Projekt "Cesta plave ribe" je osmislila i promovirala TZG Crikvenice 2013. godine. Temelji se na vrijednoj ribarskoj prošlosti Crikvenice, a odabir plave ribe povezan je s činjenicom da je upravo ta vrsta ribe bila najzastupljenija u prehrani starih Crikveničana, koji su rano prepoznali njenu hranjivost i blagotvoran učinak na zdravlje. Izrađen je i poseban letak "Cesta plave ribe", na kojemu je istaknuto dvadesetak ugostitelja s područja Rivijere Crikvenica, koji u svojoj ponudi imaju ukusna i zdrava jela od plave ribe te istaknutu markicu s oznakom "Cesta plave ribe". Osnovni su ciljevi ovoga projekta poboljšanje kvalitete gastronomske ponude i jačanje prepoznatljivosti Rivijere Crikvenica, promidžba ribarske tradicije i proširivanje cjelokupne turističke ponude u destinaciji.
Vrijednost nagrade "Simply the best" tim je veća što je vrednovana od strane struke, koja je prepoznala kvalitetu i specifičnost projekta "Cesta plave ribe", a ujedno je i snažan vjetar u leđa za osmišljavanje novih kvalitetnih projekata.

No votes yet