Fužine 2 sea

24. kol. 2019.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

Realizacija svih događanja ovisi o epidemiološkoj situaciji i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Program događanja će se ažurirati kada budu objavljene točne upute za organizaciju događanja u zatvorenom i otvorenom prostoru. Trenutno događanja nisu dozvoljena.

FUŽINE 2 SEA 2019. – MTB MARATON, 24.8.2019.


Fužine 2 Sea 2019. četvrto su izdanje utrke koja je već prve godine svoga održavanja bila proglašena kraljicom Adria Bike Seriesa. Spust od Gorskog kotara do obale mora u Crikvenici i potom uspon nazad iziskuje velike napore, ali pruža još i veći osjećaj zadovoljstva. Već su se prvi natjecatelji koji su prošli ciljnom ravninom – znojni, prljavi i
zadihani – složili da je Fužine 2 Sea utrka epskih razmjera, pravi praznik brdskog biciklizma.


Fužine se na taj vikend pretvore u festival zabave na dva kotača. Obitelji, klubovi, grupice starih prijatelja i ostali posjetitelji još se dan prije razmile po kućicama rasutima dražesnim fužinskim krajem, gdje se u punim apartmanima nerijetko traži i koje mjesto više. Na vrhuncu dugog, vrućeg ljeta, večer na gorskih petnaestak stupnjeva upravo je ono što čovjeku treba- osvježenje. Start utrke je u subotu u 10 sati. Kreće se oko jezera Bajer, nakon čega slijedi spust prema moru. S 800 metara nadmorske visine sve do nule i nazad. Dok se natjecatelji spuštaju, temperatura raste. Pri tome se otvara pogled na Kvarner i njegove otoke – Krk, Cres, Rab, Lošinj. Dolazak u Crikvenicu, tako blizu osvježenja samo je dodatni poticaj da se odvali još jedna etapa, uspon prema Fužinama. Tri su staze – Easy, Classic i Epic. Natjecatelji se na licu mjesta, dok voze, odlučuju o tome koju će svladati. Broj startnina je ograničen, požuri po svoju i zauzmi mjesto u startnoj ravnini.


Informacije: Utrka se odvija u suboru, 24.8.2019. Start je u Fužinama, gdje u petak 23.8.2019. od 18:00 do 22:00 i u subotu, na dan utrke od 7:00 do 9:00 traju registracije.
Natjecatelji su podijeljeni u 5 kategorija: Muškarci (od 18 do 39 godina), Muškarci Masters (od 40 do 49 godina), Muškarci Grand Masters (preko 50 godina), Žene (starije od 18), te e-bike kategorija (na classic stazi).

Staze:
Easy - dužina: 30 km / ukupni uspon: 500 metara
Classic - dužina: 51 km / ukupni uspon 1.060 metara
Epic - dužina: 72 km / ukupni uspon 1.880 metara

PROMO VIDEO

Više informacija na: www.adriabike.hr
Kontakt: Jakov Anić, office@adriabike.hr

 

No votes yet