Maškare Crikvenica 2018

13. sij. 2018. - 14. velj. 2018.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

 

//NOVOSTI//

 

MAŠKARANA VIKEND-POSLASTICA NA RIVIJERI CRIKVENICI
Crikveničkom rivijerom i dalje caruju maškare, iz tjedna u tjedan sve veselije i maštovitije. Sljedeći maškarani vikend donosi red sporta, red zabave, pjesme i plesa i, na koncu, opuštenu nedjelju uz čajanke i tombole u svim mjestima rivijere.
U subotu navečer, 27. siječnja, gradska će sportska dvorana u Crikvenici pucati po šavovima, baš kao i svake godine kada brojni maškarani i nemaškarani posjetitelji s nestrpljenjem čekaju da na maškaranu pozornicu zakorači jedan od najboljih i najveselijih zabavljača među glazbenicima. Dovoljno je reći još samo to da je njegovo ime Joško Čagalj – Jole, što znači da nas čeka prava fešta do ranih jutarnjih sati.
Ljubitelji sporta će u nedjelju, 28. siječnja već od jutarnjih sati uživati uz Karnevalski turnir u rukometu i mini rukometu, u organizaciji Primorske škole rukometa. Turnir koji svake godine okuplja nekoliko stotina djece iz raznih krajeva Hrvatske održavat će se tijekom čitavoga dana u crikveničkoj gradskoj sportskoj dvorani. U 15 će sati u restoranu crikveničkoga hotela "Kaštel" početi ugodno druženje svih generacija uz tradicionalnu čajanku i tombolu.

Maškarana se radost proširila i na ostala mjesta - Dramalj, Jadranovo i Selce. Tako u Dramlju svakoga petka, pa tako i 26. siječnja, u 21 h u Hrvatskome narodnom domu počinje maškarana zabava uz grupu "Nevera", dok su nedjeljna poslijepodneva rezervirana za dječje čajanke i tombole. Organizatori maškaranih događanja su Udruga mladeži "Sveta Jelena" Dramalj i bistro "Stadion". Jakovarske krabulje u nedjelju, 28. siječnja, poslijepodne u domu u Jadranovu organiziraju tradicionalnu čajanku i tombolu. Ovogodišnja maškarana događanja u Selcu u organizaciji Udruge mladih Selce kreću 25. siječnja (četvrtak zvan Tusti), kada će se u 21 h u Domu prosvjete u Selcu održati maškarana zabava uz grupu "Tremolo". U subotu, 27. siječnja u 14 h u selačkome domu počinje turnir u briškuli i trešeti, u 21 h velika maškarana zabava uz grupu "Tremolo", dok će se u nedjelju, 28. siječnja, od 15 h u domu održavati zabavno poslijepodne samo za najmlađe posjetitelje.

Ne zaboravite, i dalje možete iskoristiti brojne pogodnosti koje pruža "Vesela maškarana škrinjica", kao što je, primjerice, 10 % popusta za maškarane goste ili 10 % popusta na cjelokupan račun tijekom maškaranoga razdoblja, dakle sve do 14. veljače 2018. Detalji o lokacijama s maškaranim popustima mogu se, isto kao i posebna ponuda hotelskoga i privatnoga smještaja te smještaja u hostelima i pansionima, pronaći na www.maskare.net. Kako bi se posjetiteljima omogućilo bezbrižno uživanje u maškaranim zabavama, uz siguran i jednostavan prijevoz do dvorane i povratak kući, Grad Crikvenica je osigurao besplatne vožnje maškaranim City busom, a raspored vožnje busa nalazi se na internetskim i Facebook stranicama TZG Crikvenice i Grada Crikvenice.

Maškarana Rivijera Crikvenica vas zove! Najbolja zabava, najoriginalnije maske, ugodno društvo i puno veselih trenutaka uz pjesmu i ples – ne isplati se propustiti, zar ne?
Naravno, pratite nas i na www.maskare.net, www.rivieracrikvenica.com te Facebook stranici Maškare Crikvenica, gdje možete saznati sve novosti i pogledati zabavne galerije fotografija.
P.s. Još uvijek se stignete prijaviti za sudjelovanje u tradicionalnoj Dječjoj ili Velikoj maškaranoj povorci u Crikvenici, koje će se održati u nedjelju, 4. veljače 2018. Rok za prijavu je 26. siječnja, a detaljnije informacije možete dobiti na tea@tzg-crikvenice.hr ili 091 241 0514 (kontakt osoba: Tea Car Reljac).

Organizator Maškara 2018. u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator "Ekskluziva" d.o.o. Rijeka. Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su "Jadran" d.d. Crikvenica, "Eko-Murvica" d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, "Adrialin", "Lidl" Hrvatska, Ožujsko pivo, "Pavlomir" d.o.o., Hotel "Marina" Selce, Hostel "Karlovac", DC "Mihurić" Selce, "Marinero Tours", "Fizio Vita" d.o.o. i "Hyper dizajn" d.o.o.

 

 

//MAŠKARANI CITY BUS//

Maškarane zabave u Crikvenici odvijati će se subotom u Gradskoj sportskoj dvorani. Kako bi se našim sugrađanima omogućilo uživanje u maškaranim zabavama uz siguran i jednostavan prijevoz do dvorane, Grad Crikvenica je osigurao besplatne vožnje maškaranim City busom.

City bus će prema novom ˝maškaranom˝ redu vožnje besplatno voziti subotom i to počevši od subote 20. siječnja o.g., pa sve do subote, 10. veljače o.g.

City bus imati će organiziran prijevoz maškara slijedećih subota:
20.01.2018., 27.01.2018., 03.02.2018. i 10.02.2018.

VOZNI RED
Polasci:
- Selce - 21:50 sati
- Jadranovo - 22:20 sati
- Dramalj - 22:30 sata

Polasci iz Gradske sportske dvorane (parkiralište ispod vijadukta):
- 02:10 sati i 03:10 sati prema Selcu
- 02:40 sati i 3:40 sati prema Dramlju i Jadranovu

Stajalište ˝maškaranog˝ City busa u Selcu će biti kod ulaza u Hotel Katarinu (ulaz sa sjeverne strane).

Stajalište u Dramlju će biti kod Narodnog doma, dok će u Jadranovu stajalište biti ispred prostorija TIC-a Jadranovo.

 

--

 

/PROGRAM - MAŠKARE 2018/

Uspavane zimske mjesece crikvenička rivijera dočekuje zaigrana i vesela, spremna na vesele karnevalske šale, originalne maske i druženje s dragim prijateljima i gostima. Svake godine u siječnju maškare postaju vladari crikveničkoga kraja. Dugogodišnja tradicija maškara prisutna je u većini mjesta u okolici Crikvenice, a neovisno o tome zvale se one maškare, krabunosi, maškaroni, mačkare ili krabulje, svima im je zajednička ljubav prema starim običajima i radost koju im pričinja maškaranje, obilazak mjesta i pozdravljanje puka. Maškarane grupe glasnim bubnjevima i pjesmom tjeraju zimske duhove i prizivaju proljeće. Mnogo se toga promijenilo od generacija čije su maske bile produkti kućne radinosti do modernih generacija koje svoje maske uglavnom kupuju, no želja da se sačuva i njeguje tradicija i dalje uspješno odolijeva izazovima modernog doba.

Program manifestacije „Maškare 2018.“ u Crikvenici (13.1. - 14.2.2018.)


Subota 13.1.2018.
16:00 Maškarano druženje u Matkovićima
21:00 Primopredaja ključeva i dizanje zastave
Maškarana zabava – Mladen Grdović, Gradska sportska dvorana

Nedjelja 14.1.2018.
15:00 Čajanka i tombola, restoran hotela „Kaštel“

Subota 20.1.2018.
15:00 Otvoreni maškarani pikado turnir
21:00 Maškarana zabava – Maja Šuput, Gradska sportska dvorana

Subota 27.1.2018.
21:00 Maškarana zabava – Jole, Gradska sportska dvorana

Nedjelja 28.1.2018.
10:00 Maškarani rukometni turnir za djecu
15:00 Čajanka i tombola, restoran hotela „Kaštel“

Subota 3.2.2018.
21:00 Maškarana zabava – Jelena Rozga, Gradska sportska dvorana

Nedjelja 4.2.2018.
11:00 Dječja maškarana povorka (ulicama grada i na trgu)
14:00 Velika maškarana povorka (ulicama grada i na trgu)

Srijeda 7.2.2018.
Čakavsko maškarano zapolne, OŠ Zvonka Cara

Subota 10.2.2018.
15:00 Maškarano druženje u Gornjem kraju
20:00 Krštenje mesopusta
21:00 Maškarana zabava – „Učiteljice“, Gradska sportska dvorana

Srijeda 14.2.2018.
16:00 Čitanje šentence i spaljivanje mesopusta

Dokumenti

No votes yet

Lokacija