USKRS U CRIKVENICI

15. tra. 2017.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Vrijeme početka: 
9:30

Centar Crikvenice će u subotu, 15. travnja 2017. već od jutarnjih sati biti u blagdanskom ruhu, jer oko 9:30 počinje zabavno događanje Uskrs u Crikvenici. Trg Stjepana Radića će ugostiti lokalne izlagače, koji će nuditi svoje raznovrsne domaće proizvode u sklopu prigodnoga uskrsnog sajma.
Održat će se prezentacija tradicionalnih običaja, mini cooking show učenika i nastavnika Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica i degustacija uskrsnih jela, od nezaobilazne pogače (poznata i kao kruh, pinca ili sirnica) pa do šunke, mladog luka i hrena, koje će pripremiti vesele članice Udruge umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce". Vrijedne članice Društva "Naša djeca" Grada Crikvenice prezentirat će drevni kršćanski običaj u Primorju – pletenje maslinovih grančica, koje su već stoljećima simbol mira i blagostanja. Posjetitelji će družeći se s domaćinima saznati i zanimljive informacije o vrijednoj tradiciji crikveničkoga kraja i okolice.

Posebno će uživati djeca, jer očekuje ih bogat zabavni program, i to od 9:30 pa sve do 13 h. Centar grada će u to vrijeme postati velika šarena igraonica na otvorenom, uz bojanje i ukrašavanje velikih uskrsnih jaja prigodnim motivima te uzbudljive i zanimljive igre, kao što su košarka s pisanicama, odmetnute pisanice, uskrsni mini -disco, obojane pisanice te sakrivene pisanice. Mališani će se moći družiti s veselim maskotama zeca te naučiti novu vještinu na radionici quillinga (tehnika motanja papirnatih trakica, od kojih se izrađuje nakit, ukrasi i sl.) za djecu i roditelje.
Za glazbeni dio programa pobrinut će se Tamburaški sastav "Mistral" (od 9:30 do 13 h) i folklorna skupina Udruge umirovljenika "Sunce", čiji nastup započinje u 11 h.

Program:
9:30 - 19 h -uskrsni sajam domaćih proizvoda
9:30 - 13 h -gastro ponuda uskrsnih jela & mini cooking show
                    -zabavni program za djecu
                    -Nastup tamburaškoga sastava "Mistral"
11 h  - Nastup folklorne skupine Udruge umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce"

Dobro društvo, ukusna hrana, domaći proizvodi, svježi morski zrak i zabavan program za sve generacije najljepši su uvod u produženi vikend.
Uživajte s nama u opuštenim uskrsnim blagdanima na Rivijeri Crikvenici!

No votes yet

Lokacija