Međunarodni šahovski festival za mlade

22. kol. 2017. - 27. kol. 2017.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Selce

Realizacija svih događanja ovisi o epidemiološkoj situaciji i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Program događanja će se ažurirati kada budu objavljene točne upute za organizaciju događanja u zatvorenom i otvorenom prostoru. Trenutno događanja nisu dozvoljena.

U Crikvenici se od 22. do 27. kolovoza održava šahovski festival u sklopu koga će se održati sedam događaja:  http://kcfadriatic.com/hr/adriatic-2017/
Festival organizira Fond Garry Kasparov Adriatik uz aktivnu potporu Grada Crikvenice.
Festival počinje kampom u sklopu koga je i radionica za početnike, namijenjena učenicima s područja Crikvenice i okolice. Radionica je dio projekta Šah uz školu kojeg podupire MZO, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Temelji se na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima u razvoju za mlade koje razvija ova najpopularnija društvena igra u svijetu.
Zainteresirani mogu doći u hotel Katarina 22. kolovoza u 18:00 sati kada radionica počinje, a poželjno je prijaviti se na email:  kcfadriatic@kcfadriatic.com
Radionicu vode Vlado Karagić i Andrea Starčević, šahisti i pedagozi. Vlado Karagić je naš najpoznatiji instruktor i svakako jedan od vodećih autoriteta u tom području.
Radionica završava 25. prije podne, a sve detalje možete naći na stranici: http://kcfadriatic.com/hr/kamp-2017/
Sam kamp je namijenjen svim zainteresiranima te je međunarodnog karaktera. Organizator je pozvao sve kadetske prvake Hrvatske da prisustvuju kampu i osigurao im besplatan boravak i poduku. Kamp vode velemajstor Ognjen Cvitan i međunarodni majstor Goran Mufić. Ognjen Cvitan je profesionalni trener Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i ponajbolji je naš trener.
U sklopu festivala se igraju tri turnira po ubrzanom tempu, 25. i 26. kolovoza su turniri za mlade u  hotelu Katarina, a 27. kolovoza u hotelu Kaštel bit će najveći brzopotezni turnir održan ove godine u Hrvatskoj za sve uzraste. Nastup su već potvrdili velemajstori Cvitan, Jovanić i Slovenac Mohr.
Poseban, centralni događaj je simultanka Garry Kasparova 26. kolovoza u 18:30 sati, na otvorenom, u novouređenoj Preradovićevoj ulici, s izravnim internetskim prijenosom partija. To je vrhunac festivala, poruka koju šalju domaćin i organizatori, jer ništa ne može tako popularizirati šah kao energija najvećeg šahiste svih vremena.
Sedmi događaj je potpisivanje dogovora, deklaracije o daljnjoj suradnji Fonda Garry Kasparov Adriatik i Grada Crikvenice. Do potpisivanja će doći na tiskovnoj konferenciji Garry Kasparova i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine, 26. kolovoza u prostorijama Gradskog muzeja.
Ovu suradnju ne bi bilo moguće ni ostvariti bez šahovske stručnosti gradonačelnika Damira Rukavine, koji ima međunarodno šahovsko zvanje majstora FIDE. Od mladih dana je u šahu i jedan je od boljih šahista Primorsko-goranske županije.

DOGAĐANJA

Međunarodni kamp ICS 2017  22. – 25. 08.
Hotel Katarina

Blitz turnir za mlade (do 10, 12 i 16 godina) – 5′ + 3”  25. 08.
Hotel Katarina

Rapid turnir za mlade (do 10, 12 i 16 godina) – 10′ + 5” 26. 08.
Hotel Katarina

Simultanka – Garry Kasparov 26. 08. u 18:00h
Ulica Petra Preradovića

URS Blitz turnir Crikvenica – 5′  27. 08.
Hotel Kaštel

Dokumenti

PrilogVeličina
PDF icon plakat_kasparov_print1_-_za_tisak_1.pdf107.83 KB
No votes yet

Lokacija