U CRIKVENICI MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI FESTIVAL ZA MLADE "ADRIATIC 2017."

22. kol. 2017. - 27. kol. 2017.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Selce

Ljubitelji šaha, najpopularnije društvene igre na svijetu, posebno će ovih dana uživati na crikveničkoj rivijeri.
Razlog tomu je Međunarodni šahovski festival za mlade “Adriatic 2017.”, koji će se održavati od 22. do 27. kolovoza 2017. u Crikvenici, a organizira ga Fond “Garry Kasparov Adriatik” uz aktivnu potporu Grada Crikvenice.

Posjetitelje i sudionike ovoga zanimljivog festivala očekuje čak sedam događanja:  http://kcfadriatic.com/hr/adriatic-2017/, a sve počinje kampom, u sklopu koga je i radionica za početnike, namijenjena učenicima s područja Crikvenice i okolice. Navedena je radionica dio vrijednog projekta “Šah uz školu” kojeg podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Projekt se temelji na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima i utjecaju šaha u razvoju mladih.
Radionica kreće u utorak, 22. kolovoza u 18 h u Hotelu “Katarina” u Selcu, a završava 25. kolovoza u prijepodnevnim satima. Vodit će je Vlado Karagić (naš najpoznatiji instruktor i svakako jedan od vodećih autoriteta u tom području) i Andrea Starčević, šahisti i pedagozi. Zainteresirani za sudjelovanje se trebaju prijaviti na e-mail: kcfadriatic@kcfadriatic.com, a sve detalje možete pronaći na stranici: http://kcfadriatic.com/hr/kamp-2017/.

Kamp je međunarodnog karaktera, a organizator je pozvao na sudjelovanje sve kadetske prvake Hrvatske te im osigurao besplatan boravak i poduku. Vodit će ga velemajstor Ognjen Cvitan, profesionalni trener Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i ponajbolji naš trener te međunarodni majstor Goran Mufić.
U sklopu Međunarodnoga šahovskog festivala će se igrati tri turnira po ubrzanom tempu, i to 25. i 26. kolovoza turniri za mlade u Hotelu “Katarina”, dok će 27. kolovoza u Hotelu “Kaštel” u Crikvenici biti najveći brzopotezni turnir održan ove godine u Hrvatskoj za sve uzraste. Nastup su već potvrdili velemajstori Cvitan, Jovanić i Slovenac Mohr.

Poseban, centralni događaj je simultanka Garryja Kasparova u subotu, 26. kolovoza u 18:30 sati, i to na otvorenom, u novouređenoj Preradovićevoj ulici u Crikvenici. Zahvaljujući izravnom internetskom prijenosu, ove će uzbudljive i atraktivne partije šaha moći pratiti i brojni gledatelji diljem svijeta. Bit će to svakako vrhunac ovoga sjajnog festivala, zajednička poruka koju šalju domaćin i organizatori, jer ništa ne može tako popularizirati šah kao energija najvećeg šahista svih vremena.
Sedmi je događaj potpisivanje dogovora, deklaracije o daljnjoj suradnji Fonda “Garry Kasparov Adriatik” i Grada Crikvenice, a održat će se 26. kolovoza u Muzeju Grada Crikvenice, na tiskovnoj konferenciji Garryja Kasparova i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine. Ovu suradnju ne bi bilo moguće ni ostvariti bez šahovske stručnosti gradonačelnika Damira Rukavine, koji ima međunarodno šahovsko zvanje majstora FIDE, od mladih je dana u šahu te je svakako jedan od boljih šahista Primorsko-goranske županije.

Međunarodni šahovski festival za mlade "Adriatic 2017." - raspored događanja:
-22. - 25. kolovoza - Hotel "Katarina", Selce - Međunarodni kamp "ICS 2017"
-25. kolovoza - 16:00 - Hotel "Katarina", Selce - Blitz turnir za mlade (do 10, 12 i 16 godina) – 5′ + 3”
-26. kolovoza - 12:00 - Hotel "Katarina", Selce - Rapid turnir za mlade (do 10, 12 i 16 godina) – 10′ + 5”
-26. kolovoza - 18:00 - Preradovićeva ulica, Crikvenica - Simultanka – Garry Kasparov
-27. kolovoza - 12:00 – Hotel "Kaštel", Crikvenica - URS Blitz turnir “Crikvenica” (za sve uzraste) – 5′

No votes yet

Lokacija