Škrinjica kulturnog blaga danas u Selcu

14. svibnja. 2013.
Mjesto događanja: 
Selce

Danas će se na Trgu palih boraca u Selcu održati završna svečanost u sklopu projekta „Škrinjica kulturnog blaga“ u sklopu koje će Selce prikazati svoje kulturne posebnosti i bogatu kulturno-povijesnu baštinu. Skup će otvoriti povorka predvođena Mantinjadom koja će se s klanca na Brdu spustiti na selačku placu. Kratko će se zaustaviti na rivi gdje će se svi sudionici povorke pozirati za zajedničku fotografiju.  U 17:00 sati će se na placi održati mlaća slame uz sopile, a zaplesat će se i tanci „Hrvatski“ i „Kolunati“. U 17:20 sati slijedi prezentacija selačkoga kola, a uslijedit će pozdravna riječ gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine i župana Općine Kidričevo Antona Leskovara.
U  sklopu kulturno-umjetničkog programa nastupit će Dječji pjevački zbor OŠ Zvonka Cara - Područne škole Selce pod ravnanjem Anamarije Grbčić Pahlić te folklorna sekcija KUD-a „Vatroslav Lisinski“ koja će izvesti „Crikvenički tanac“ pod vodstvom Eveline Baričević uz pratnju Trija „Crikvenica“. Nastupit će i najmlađa grupa tamburaške sekcije KUD-a „Neven“ Selce kojoj će ovo biti tek drugi nastup pod ravnanjem Željke Crnić, te mješoviti pjevački zbor KUD-a „Neven“ Selce pod ravnanjem Tatjane Veljanovske. U drugom dijelu programa nastupit će Folklorna skupina „Vinko Korže“ – veterani Prosvetnoga društva Cirkovce, „Vesele Polanke“ Prosvetnoga društva Cirkovce i  članovi različitih kulturno-umjetničkih društava s područja Općine Kidričevo koji su se okupili upravo zbog projekta „Škrinjica kulturnoga blaga“.
Voditelj programa je Boris Novaković. Dođite u Selce, upoznajte se s izvornim selačkim narodnim običajima i zabavite se na bogatom festivalu kulturne baštine kojim zatvaramo našu „Škrinjicu kulturnog blaga“!
*Uz potporu programa „Europa za građane“ Europske unije
Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Ova publikacija (komunikacija) odražava stavove samog autora, a Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija koje sadrži.

No votes yet