Cesta plave ribe

ŠETNJA CESTOM PLAVE RIBE

Na našoj se rivijeri možete prošetati jednom posebnom cestom, i to u društvu plave ribe.

Inspiraciju za projekt "Cesta plave ribe" pronašli smo u vrijednoj ribarskoj tradiciji, u vremenima kada je plava riba bila glavna zvijezda u gotovo svakome domu. Već tada se znalo da je vrijedan izvor bjelančevina, vitamina, minerala i omega 3 kiselina. Danas restorani i hoteli s oznakom "Cesta plave ribe" u svojoj stalnoj ponudi imaju posebno istaknuta ukusna jela od plave ribe. Pronađite ih na letku "Cesta plave ribe" i uputite se u gastro avanturu, koja traje tijekom cijele godine u svim mjestima rivijere.

Božanstveni mirisi i okusi Mediterana još su intenzivniji u proljeće, u vrijeme održavanja Tjedna plave ribe, kada vas, osim dobre zabave, čekaju i brojne pogodnosti te zanimljive kuharske radionice.

Gurmani, provjerite zašto je "Cesta plave ribe - Tjedan plave ribe" osvojila i srca struke pa je 2014. dobila nagradu "Simply the Best" u kategoriji tematsko-gastronomske manifestacije.

Mali savjet za kraj: svakako kušajte slasne "Crkveniške rupice", u ovome kraju poznate i kao "balice", "kolubice" i "gunjci", i otkrijte kako su ih nekada pripremale majke i žene ribara.

0
No votes yet